Sedeko B.V.
Rijksweg 35f
Molenhoek (L)
024-358 25 11
Info@sedeko.nl

sedeko molenhoek, terras overkapping, serres, deuren, kozijnen, luifels, schuifpuien, dakkapellen, verandas, veranda's, carport

Subsidie’s

Subsidie kunststof kozijnen 2023

Het duurt nog even, maar het eerste nieuws over de subsidie voor kunststof kozijnen in 2023 is al bekend. En het is goed nieuws! Net zoals voorgaande jaren valt de subsidie voor isolatie weer onder de ISDE, maar er is één grote wijziging waar velen erg blij van zullen worden. Het is in 2023 namelijk ook mogelijk om al voor één isolatiemaatregel subsidie aan te vragen. U ontvangt dus ook al subsidie als u alleen isolerende kunststof kozijnen met HR++ glas aanschaft!

Ook in 2023 subsidie beschikbaar voor kunststof kozijnen

Via de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie aanvragen voor het nemen van diverse isolatiemaatregelen, het installeren van een warmtepomp of zonneboiler of het aansluiten op een warmtenet.

Voor de subsidie in 2023 zijn er twee opties:

  • U ontvangt subsidie voor het nemen van één isolatiemaatregel, bijvoorbeeld het laten plaatsen van isolerende kunststof kozijnen met HR++ glas.
  • U ontvangt subsidie voor het nemen van twee maatregelen, bijvoorbeeld het laten plaatsen van kunststof kozijnen met HR++ glas én het installeren van een warmtepomp.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie zijn er natuurlijk nog wel een aantal voorwaarden waaraan u dient te voldoen. De verwachting is dat er geen wijzigingen zullen zijn ten opzichte van de subsidievoorwaarden van 2022, aangezien de subsidie ook is aan te vragen voor isolatiemaatregelen die eerder zijn uitgevoerd. Mocht hier meer nieuws over zijn dan zullen we u hier uiteraard over infomeren.

De volledige voorwaarden voor de ISDE die op dit moment gelden, kunt u vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Heeft u ná 2 april 2022 één isolatiemaatregel genomen?

Goed nieuws! Dan kunt u namelijk aanspraak maken op de subsidie. De regel om ook subsidie te geven voor het nemen van één isolatiemaatregel geldt namelijk voor alle isolatiemaatregelen die ná 2 april 2022 zijn uitgevoerd. De subsidie voor één isolatiemaatregel is wel pas in 2023 aan te vragen.

Heeft u r ná 2 april 2022 isolerende kunststof kozijnen met HR++ glas laten plaatsen of staat het voor dit jaar nog op de planning? Vergeet dan niet om de subsidie voor kunststof kozijnen in 2023 aan te vragen! En heeft u afgelopen jaar al twee maatregelen genomen die onder de ISDE vallen? Dan kunt u natuurlijk gewoon gebruik maken van de ISDE subsidie 2022 en uw subsidieaanvraag meteen starten.

sedeko molenhoek, terras overkapping, serres, deuren, kozijnen, luifels, schuifpuien, dakkapellen, verandas, veranda's, carport